Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 1 juni 2010

Kapital - en förutsättning för utveckling

I morgon bitti har vi möte inom Visit Luleås Convention Bureau, med spännande utvecklingsidéer som vi ska diskutera och driva vidare.
Därefter blir det tur till den mer ocentrala delen av Sverige där jag ska delta på dag för kapital. Kapital i olika former är en grundförutsättning för utveckling. Utan investeringar stannar utvecklingen. Besöksnäringen lider av för lite utvecklingsresurser till investeringar, det behövs kraftsamlingar för att nå de större målen. Som tur är ser fler och fler investerare möjligheten i just besöksnäringen och dess potential. Det gäller också att komma med goda idéer och bra planer för att attrahera aktörer med kapital. Så det ska bli intressant att få ta del av investeringsklimatet i svenska rese- och turistnäringen, svensk kapitalmarknad, konsten att attrahera investerare, regeringens syn på näringens potential, som är några av dagens punkter. Det kommer att bli ett perfekt avslut på en i övrigt mycket bra vecka.

Inga kommentarer: