Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 22 juni 2010

Luleå - Sveriges basketmetropol!

Fick just mycket positiv information som gått ut i form av ett pressmeddelande idag:
Kommunfullmäktige i Luleå har idag fattat beslut att bygga om Pontushallen till PontusArena! Det kommer att bidra till att Luleå blir Sveriges basketmetropol. Förutom en helt suverän arena för basket och andra idrotter får vi också tillgång till en arena för möten och upplevelser. Heja Luleå!

"Elitföreningarna Luleå Basket och LF Basket Norrbotten har under ett antal år drivit frågan för en uppfräschning av Pontushallen för att den ska vara ändamålsenlig för både elit- och ungdomsverksamhet. Båda föreningarna ser beslutet som otroligt viktigt för den fortsatta utvecklingen på bland annat basketverksamheten i Luleå och Norrbotten.
- Med en ändamålsenlig hall har vi nu förutsättningarna att fortsätta utveckla vår idrott och kunna erbjuda bra upplevelser för vår publik och spelare. Med den nya hallen kan det dessutom bli aktuellt med landskamper och andra arrangemang i Luleå, säger klubbdirektör för Luleå Basket, Anna Jonsson.

Projekteringen kommer att starta under 2011 och bygget startar på våren 2012. Hallen beräknas vara spelklar på hösten 2012. Helt färdig kommer hallen dock att vara färdig våren 2013.

- Med det här beslutet kommer vi att säkerställa en fortsatt bra framtid för basketen i Luleå. Nu kommer Luleå att befästa sin plats som Sveriges baskethuvudstad och publiken kommer att kunna uppleva idrott i en riktig arena, säger Lars Mosesson klubbdirektör LF Basket Norrbotten. "

Inga kommentarer: