Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 6 november 2010

Dagen D!

Ett gott skratt i morse blev det när det visade sig att det blivit en härligt vit vinterdag. Första riktiga snön har kommit till kusten för i år. Apropå att vi dansat snödansen :-). Helt klart funkar det.
Så denna vackra vinterdag kunde det första internationella, reguljära flyget till London lyfta och landa. Vilken känsla. Såklart fanns vi på plats som varit med från dag ett och jobbat för detta flyg. Vid avgången på förmiddagen bjöd Swedavia på te och scones, iklädda snygga engelska fotbollströjor och halsdukar. Blandad skara passagerare klev ombord: Skellefteåbor, finländare, engelsmän, Luleåbor, ungdomar, alla var helnöjda över möjligheten att åka direkt, en del skulle vidare via Heathrow till andra platser. Vi fick idel beröm över arbetet. Vi fick också vinka av vår projektledare Lars, som åkte till World Travel Market, en av världens största mässor som går av stapeln till veckan i London. Tillsammans med entreprenörer från regionen kommer de att marknadsföra området tillsammans med Visit Sweden. Extra högtidligt klipptes bandet för premiärturen innan boarding.


Vid ankomsten på kvällen hade Creation of Swedish Lapland gjort i ordning en välkomstcermoni i tältkåtan utanför ankomsthallen. Det kom riktigt bra med passagerare från flyget. Både SAS kabinpersonal, brittiska journalister, andra brittiska besökare och norrbottningar. Elden sprakade, det serverades varm lingondricka, mandelpotatischips, mjukkaka med västerbottensost (som var extremt omtyckt av britterna). Marschallerna i snön lyste upp vägen, Paula mötte upp med fackla och följde gästerna till den inbjudande kåtan. Som ni förstår blev denna dag en riktigt, riktigt lyckad dag. Så tack alla ni som varit med och aktivt jobbat och kämpat för att göra detta verkligt. Det betyder så otroligt mycket för regionens utveckling. En i vår grupp pratade om "ståpäls". Kunde inte uttryckas bättre.

2 kommentarer:

Peter Parnes sa...

Hur många var det som reste med flyget idag ???

Ennefors Elisabeth sa...

Ca 100 passagerare i vardera riktning.