Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 24 november 2010

Julmarknader i Luleå

Nu börjar de. Våra julmarknader. Mysigt, mysigt. Härligt, härligt. Det bästa är att man kan gå på flera, de krockar inte med varandra utan ligger på olika helger. Mina vänner och jag brukar först gå på marknaden vid Norrbottensmuseum, den marknaden ligger i anslutning till skyltsöndagen i centrum, en perfekt kombination. Veckan efter, dvs andra advent, är det julmarknad på Hägnan i Gammelstads kyrkstad. Vansinnigt stämningsfulla arrangemang och fina saker att shoppa loss bland. Alltid behövs det en dörrkrans eller en liten till tomte.

Apropå tomtar, de finns det gott om. Alldeles för gott om, tyvärr. Jag vet inte hur det är i andra branscher, men av någon outgrundlig anledning finns en koncentrerad samling tomtar i just den här branschen. Vissa tomtar med stort T. Andra har dem på loftet, tomtarna alltså. Men, de riktiga jultomtarna, de är fina. Och bra. Och snälla.

Inga kommentarer: