Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 11 november 2010

Jul......

.....snart är den här, igen, julen. Och den kändes plötsligt mycket närmare när snön kom. Julstämning inföll ungefär samtidigt. Jul- och nyårshelgerna är en stor restid för många, då man åker antingen bort eller hem. Vi tillbringade vår jul och nyår förra året i Karibien. Känns nästan overkligt att vi verkligen gjorde det. Julafton på vår segelbåt vid ön Le Saints. Vi fick till en Janssons Frestelse i alla fall ombord. Men, oj så skönt. Nyår på den betydligt mer kommersiella ön St Bartholomeus, med alla superkändisar och helt sanslöst, sjukt stora båtar. Vår segelbåt för 12 personer som hade verkat enorm på de tidigare mycket mindre exploaterade öarna, var nu som en jolle i jämförelse. Jösses. I år blir julen hemma igen, som tidigare år. Men, nyår blir det på skidorna. Jiippii!
Vi har samlat Luleås utbud av julbord på webben, bra att ha för alla som kommer till Luleå under helgerna, både släkt och vänner och turister. Kolla på http://www.visitlulea.se/julbord.aspx

Inga kommentarer: