Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 25 oktober 2008

Branschträff

På torsdag morgon var jag uppe med tuppen för att vara i god tid och förbereda morgonens medlemsmöte för Visit Luleå.

Vi inledde mötet med ett smakprov av Creation of Swedish Lapland.
Därefter höll David Visscher ett föredrag om idrottens betydelse för en stad, särskilt basket eftersom han arbetar som utvecklingchef för Luleå Basketcentrum.
Ett fantastiskt bra föredrag, jag fick många positiva kommentarer efteråt. David berörde allt från basketcuper, elitmatcher, planerna på nya arenan (Pontushallen): allt kopplat till besöksnäringen. Han gjorde det på ett helt fenomenalt sätt. Jag kunde se många medhållande nickar och "mm-ande" från publiken.

Vi fick dessutom en inbjudan att komma med tankar och idéer på förslaget till arenan, så att den blir så komplett som möjligt innan en ev byggstart. Sånt tackar vi särskilt för, ofta hinner planer redan sjösättas innan näringen fått uttrycka sina behov.
Mer om Luleå Basketcentrum

Ulrika Wänseth, ny VD på Luleå & Co presenterade sig och den organisationens verksamhet. Luleå & Co är en av ägarna/medlemmarna i Visit Luleå och utgör en mycket viktig del i nätverket med arbete av centrumhandelns utveckling.
Ett bra förslag kom om att genomföra ett gemensamt medlemsmöte för Visit Luleås och Luleå & Cos medlemmar. Det tog vi till oss på en gång!

Inga kommentarer: