Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 3 oktober 2008

Hugosson & Almi

Började dagen med att vara med på Företagarfrukost, arrangerad av LNAB, Företagarna och Luleå Kommun.

Två inspirerande talare: Mikael Hugosson, Alviksgården/Nyhléns Hugosson och Sten-Anders Gustafsson, VD Almi Företagspartner. Det var helt fullsatt i scen 3, Norrbottensteatern. Fanns inte en stol ledig. Helt otroligt vilken uppslutning.
Mikael Hugosson är en riktig inspiratör som "äger" scenen han står på. Skämt kombinerat med 100 % allvar. Och så är han ju verksam i Alvik också!
Med honom fanns Rune Routavaara på Nyhléns Hugosson, som var min mentor då jag gick ledarskapsprogrammet Felicia. Himla kul att träffa honom igen, han gav mig många goda råd som mentor. En trygg och erfaren man.
På mötet hade jag mycket trevligt sällskap av Göran Littorin från Längmanska Företagarfonden och Ulrika Wänseth från Luleå & Co. Två supertrevliga människor.

Sten-Anders på Almi fick jag höra två gånger idag, han var nämligen gästföreläsare på Rotary Södra där jag är medlem och talade på vårt lunchmöte idag.
Inte nog med det, vi hade dessutom bokat möte till efter lunch eftersom Sten-Anders är ordförande i Umeå Convention Bureau. Världen är liten. Vi hade ett jättebra möte angående eventuellt samarbete mellan våra två convention bureaus, med fokus på vetenskapliga kongresser. Ska bli intressant att se om och hur vi går vidare med det samarbetet. Luleå och Umeå har många likheter, ibland är vi konkurrenter men ofta kompletterar städerna varandra och skulle tjäna på ett bättre samarbete. Umeå universitet har ju specialistkunskap inom vården och Luleå Universitet har kunskap inom de tekniska områdena.

Vill passa på att flagga för nästa Företagarfrukost som genomförs 7 november, då temat är mötesindustrin och Martin berättar om Luleå Convention Bureau och mötesindustrins positiva effekter på en stad.

Inga kommentarer: