Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 11 december 2008

Partnerträff Luleå Convention Bureau

Idag på morgonen inledde vi med ett sk partnermöte för alla partners i vårt utvecklingsprojekt Luleå Convention Bureau. I projektet arbetar vi för att lobba och mäkla större möten till Luleå.

Ett mycket bra och positivt möte.
Vi träffades på helt suveränt mysiga Ebbenjarka, en pärla i Luleås utbud. Martin & Tina berättade om projektet, verksamheten, aktuella aktiviteter, bokade och potentiella möten i Luleå.

Det är otroliga siffror och statistik som presenteras av genererade möten.
Visste ni t ex att de möten som Luleå CVB på något sätt varit inblandad i, har genererat följande ekonomiska effekter i Luleå hittills 2008:
Omsättning: 31.900.000:-
Skatteeffekt: 5.020.000:-

För bokningarna hittills 2009 ser effekterna ut så här:
Omsättning: 25.600.000:-
Skatteeffekt: 4.200.000:-
Fler möten är på ingående 2009 och framförallt 2010.

För näringslivet är det ett välkommet tillskott i ekonmin, resurser som kan användas till att utveckla och marknadsföra verksamheterna ytterligare.
För oss Luleå-bor är skatteeffekterna mycket välkomna till den kommunala ekonomin, resurser som kan användas till vård och omsorg, men även till utveckling.

Vi fick dessutom utomordentligt trevliga företagspresentationer av tre partners:
Luleå Lokaltrafik. Visste ni att LLT har Sveriges bästa lokaltrafik, sett till nöjda kunder?
Luleå Golfklubb. Visste ni att man kan hyra hela banan om man vill? Och att Luleås golfklubb har klara konkurrensfördelar gentemot våra grannkommuners vad gäller en extra 9-hålsbana?
Scandic Hotell. Visste ni att Scandic var den första hotellkedjan som började med målmedveten miljösatsning? Idag har de uppnått flera av sina miljömål och arbetar vidare mot nya.

Luleå är den ledande destinationen i Norrbotten för just detta segment- mötesindustrin, med det utbud av möteslokaler, boende, kringaktiviteter och upplevelser året om.
Mer information om Luleå Convention Bureau på:
http://www.luleacvb.se/

Inga kommentarer: