Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

söndag 21 december 2008

Årets kortaste dag

Så är snart årets kortaste dag till ända.
Trots att solen knappt hann gå upp innan den gick ned, så passade den på att stråla den lilla stunden. En härlig dag i ett härligt Norrbotten.
Om vintersolståndet se http://sv.wikipedia.org/wiki/Vintersolst%C3%A5ndet

Så det blev premiärtur på turskidorna. Hastade ut och njöt av att gnida i skoterspår (tack, skoteråkare, förstör bara inte mina fina skidspår nu :-) ).

Filosoferade under turen på julhandeln. Vi var och handlade på Storheden igår. Inte märkte vi av någon finanskris inte. Otroligt vilken kommers! Vilket ju är jättebra för Luleås handel. Och mat ska vi ju ha oavsett finanskris eller inte och till jul är det dessutom mycket mat.

Några goda råd innan ni beger ut i trängseln:
1. Åk bara om du är förnöjd, dvs inte uppretad över något annat som trängseln kan få ge utlopp för.
2. Se hela turen som en intressant fältstudie i mänskligt beteende.
3. Var mätt! Mätt och glad, med blodsockerhalten på hög nivå, det behövs. Stoppa gärna en chokladbit i väskan eller fickan. Utifall att.
4. Utrusta dig med rejäla skor, i alla fall bak vid hälen. Står emot de som envist kör olika varianter av vagnar i hälarna på dig. Typ; du är osynlig och de kommer fortare fram om de kör in vagnen i dig.
5. Fundera inte över varför en del inte verkar ha bestämt någorlunda innan vad de ska köpa, utan står och resonerar och funderar framför diskarna, klämmer och känner på allt. Passa på att titta dig omkring, studera människorna och undra varifrån de kommer, hur de ska fira julen, vad de jobbar med, om de har några vänner etc. Snart kommer även du fram till fiskdisken.
5. Samma gäller när du valt "fel" kassa och du inser att du får stå i oändlighet och vänta på din tur. Se det som en intressant studie av kassörskan/kassören:
Första kunden:
-Hej! Hon tittar upp på kunden, ler och ser glad ut.
Tar korven, biip, pastejen, biip, skinkan, biip, sillen, biip osv.
Andra kunden:
-Hej. Tittar på kunden, ler och ser glad ut.
Tar korven, biip, pastejen, biip, skinkan, biip, sillen, biip.....
En ängels tålamod. En av våra talanger. Vad vore vi utan henne?

Dagens utflyktsmål blev vänners fikabord. Hemfärden blev inte med apostlahästarna utan med hästkrafter i motor....

Inga kommentarer: