Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 15 maj 2009

Årsmöte & Luleå + Göteborg

Så har vi genomfört Visit Luleås fjärde ordinarie årsmöte, i torsdags kväll.

Det gick så bra som man bara kan drömma om. Det är alltid en anspänning att genomföra årsmöten och ändå har jag gjort det sedan mitt första jobb som VD för Frostviksfjällens turistorganisation 1992. Det är ändå föreningens högst beslutande organ som jag tycker man ska högsta respekt för. Det är mycket formalia som ska fungera kring mötet.

Till mötets ordförande valdes Gustav Burström, en erfaren man från näringslivet i Luleå. Han svingade klubban (vattenglaset :-) ) med raketfart.

Årsmötet valde en ny dynamisk styrelse, ett par nya namn som kommer in. Vilket alltid är ett positivt tillskott med nya ögon och erfarenheter.

Till föreningens ordförande valdes Ove.
Vi får kämpa ytterligare ett verksamhetsår tillsammans Ove och jag, vilket jag ser fram emot.
Själva årsmötetsförhandlingarna var avklarade på ca 30 minuter. Raskt och bra.
Efter årsmötet tog vår föredragshållare vid: Claes Bjerkne, fd VD Göteborg & Co.

Jag fick förmånen att möta Claes på flygplatsen, lite pirrigt när man inte setts tidigare. Fast jag hade ju i alla fall en bild av honom från inbjudan. Vi gjorde en minisightseeing och såg Södra och Norra Hamn, Norrbottensteatern och så tog vi en fika i Kulturens Hus. Vi hann gå igenom en del om Luleås och Göteborgs strukturer och utveckling.

Under föredraget, som var helt fantastiskt inspirerande, berättade Claes om Göteborgs otroliga utveckling de senaste 20 åren. Hur de byggt upp sina nätverk, sina affärsområden, sin strategi med mål och affärsplaner. Så grymt mycket kunskap som Claes besitter i dessa frågor. Han gjorde paralleller och analyser för Luleå, vilket var bra att få lite utomstående input till vårt egna utvecklingsarbete. Vi representerar båda de största städerna i våra regioner och har på så sätt många likheter och samma förutsättningar. Claes poäntgerar städernas betydelse i regionerna, som motorer och gate ways. Starkt regioncentra = stark region och vice versa.

Förutom en stor kompetens besitter Claes också en otrolig mänsklighet, generositet och ödmjukhet. Ingen vanlig kombination av goda egenskaper i en och samma person. Det har redan kommit önskemål om att bjuda hit Claes vid ytterligare tillfälle framöver, där vi kan fördjupa oss i vissa frågor.
Och så bjöd vi förstås upp honom till midnatssolskryssning med vinprovning med Ms Laponia i juni och golfturnering!
Tusen tack, för din insats, Claes!
Mer om Göteborg hittar du på

Inga kommentarer: