Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 22 maj 2009

Nytt tillskott i Luleå Skärgård

Luleå Skärgård har fått ett nytt fräscht tillskott: Luleå Ribcharter som levererar fartfyllda aktiviteter med ribåt. Företaget ägs av tre killar som har gedigen erfarenhet av företagande inom besöksnäringen.
För mer information, se

Luleå skärgård utvecklas hela tiden, området är bara i sin linda och har en enorm utvecklingspotential, sommar som vinter. För detta krävs attraktiva produkter som ägs och drivs av duktiga entreprenörer. En annan viktig faktor är infrastruktur och tillgänglighet, något som ligger på det offentligas bord. En utredning/förstudie för hur de kommunala organisationerna ska förvalta det offentliga ansvaret är tillsatt och ska vara klar till årsskiftet.

Visit Luleå initierade ett gemensamt skärgårdsseminarium i mars och fick då uppdraget att sammankalla de andra turistiska destinationsorganisationerna från Skellefteå till Haparanda, för att diskutera gemensam skärgårdsutveckling inom besöksnäringen. Vi kommer att träffas på måndag, det ska bli mycket intressant.

Inga kommentarer: