Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 15 maj 2009

Veckan som gick

Så blev det fredag.
En raketfartens vecka denna vecka.

Kort sammanfattning
Måndag
Vår nya medarbetare Renée gjorde sin första dag som projektkoordinator åt Visit Luleå. Välkommen Renée!
Kryssningsmöte med kryssningsgruppen Luleå. Sista planeringen inför sommarens fyra anlöp

Tisdag
Möte med Branschråd Handel, ett av branschråden inom Luleå Näringsliv AB. Jag har fått förmånen att bli ordförande för rådet. Vi hade ett mycket bra möte, med kreativa och konstruktiva diskussioner om handelns utveckling i Luleå. Luleås handel är den klart största norr om Gävle. Något som vi ska nyttja och utveckla ännu mer för att stärka stadens attraktionskraft.

Besök av Uleåborgs marknadsdirektör, Jouni. Jouni och jag har arbetat många år tillsammans, ända sedan jag arbetade som VD åt Boden Turism. Vi har en hel del samarbeten vi skulle kunna utveckla, vi har bland annat diskuterat hur fler finska besökare ska besöka Luleå och vice versa.

Intervju av två LTU studenter som gör sin c-uppsats om Luleå som turistisk destination. Det ska bli intressant att se rapporten när den är klar. LTU är en mycket bra källa för oss att ta in ny kunskap och forskning om våra områden.

Onsdag
Världsarvssyn i Gammelstads Kyrkstad. Vi var ett antal olika parter och aktörer som synade världsarvet vad gäller skyltning, parkeringar, parker, städning etc etc. Ett mycket bra sätt att systematiserat få in konkreta behov av åtgärder. Världsarvet är ett av Luleås och länets största besöksmål.

Möte med kyrkstadsrådet Gammelstads Kyrkstad, det forum som har ett samlat grepp över samtliga verksamheter i världsarvsområdet. Jag representerar besöksnäringen och den Gammelstadsgrupp som finns i området.

Information för internationellt utbyte inom Rotary (GSE). Unga internationella rotarianer från USA som tillbringar fem veckor i Sverige, varav fem dagar i Luleå. Det var såväl proffesorer som fastighetsmäklare etc. Jag höll en kort information om Luleås historia och utbud.

Torsdag
Telefonmöte med Scandia.

Personalmöte med genomgång av hela Visit Luleås verksamhet. Jag är enormt stolt över mina kreativa, kompetenta och drivande medarbetare. Alla har högt ställda mål och arbetar hårt inom sina olika projekt och verksamhetsområden. Tillsammans utgör vi ett starkt team!

Årsmöte. Se eget inlägg.

Fredag
Möte med ordföranden och vice ordförande angående aktuella frågor.

Uppsummering av veckan, planering inför nästa.

Sedan hem och gonatt!

Inga kommentarer: