Det var ett samarrangemang som Visit Luleå genomförde tillsammans med LRF´s projekt Grön Framtidsgård, Matproducenterna i Norr och Luleå Näringsliv AB.
Vi hade engagerat två föredragshållare:
Tommy Myllymäki, Julita Värdshus. Tommy blev utsedd till Årets Kock 2007 och arbetar så långt han kan och det går med närproducerat. Tommy var en härlig föredragshållare, otroligt naturlig och kunnig inom sitt område. Han blev verkligen en inspiratör för deltagarna.
Johan Nilsson, Camp Ripan. Johan jobbar med de norrbottniska råvarorna och har dessutom ett samiskt inslag i sina menyer. Han står med båda fötterna på jorden och gav ett tryggt intryck. Han påvisade fördelarna och möjligheterna med att nyttja de norrbottniska råvarorna, som uppskattas av såväl de internationella som svenska besökarna. Och hur resmålet stärks med utbudet av lokal mat.
Det var bra uppslutning på mötet med deltagare från besöksnäring, mat- och livsmedelsproducenter. Efter föredragen var det kreativa gruppdiskussioner kring aktuella frågor inom dagens tema. Det var hög ljudnivå i rummet, vilket tydde på stort engagemang från deltagarna.
Vi arrangörer fick alla med oss uppdrag att gå vidare med inför det fortsatta arbetet med att utveckla mötesplatser och kontakter mellan besöksnäring och livsmedelsbranschen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar