Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 30 maj 2009

Gert, Robert och kontinental cruising

Idag mötte jag upp Fylking och Aschberg på deras vandring från Ystad till Haparanda. Vi samlades vid Konsum på Bergnäset och vandrade i samlad trupp till Kulturens Hus. Det var en blandad skara som promenerade i tåget in.

Väl på plats vid Kulturens Hus mötte hundratals Luleå-bor upp och välkomnade herrarna till Luleå. En orkester fanns på plats. Nu har de ett antal arrangemang under helgen, allt för insamling av pengar för prostatacancer. I morgon kväll blir det det direktsändning i kanal 8 från Nytorget i Luleå City.


Kvällen blev magisk med cruising med vår fina, lilla Mercedec cab, SL 350, från 1974. Vi åkte in till stan och häpnade över den enorma mängd människor som rörde sig runt om i staden. Det var cruising för veteranbilar, men utöver det var det tusentals människor som rörde sig mellan hamnarna, satt på trappan/fiket vid Kulturens Hus, köade för att komma in på färjan, satt på uteserveringarna.
Det var helt klart en kontinental känsla i staden, med värmen och pulsen. Den enda skillnaden var ljuset, strålande sol hela kvällen och det finns ju inte på kontinenten!

Inga kommentarer: